KUUG:N SCRAMBLE-SÄÄNNÖT

Voimassa 8.9.2021 alkaen

Scramble on joukkuekilpailu, jota pelataan 2, 3 tai 4 pelaajan joukkuein.

Joukkueen saama pelitasoitus (slope) on 25, 15 tai 10 % pelaajien yhteenlasketuista slopeista. Korkein yksittäisen pelaajan hyväksyttävä slope on 36. Joukkueen slope ei kuitenkaan voi olla suurempi kuin joukkueen parhaan pelaajan slope.

Kilpailu voidaan pelata joko pistebogi- tai lyöntipelinä.

Pelissä joukkueen kaikki pelaajat avaavat, jonka jälkeen joukkue valitsee pallon, jolla jatketaan.

Pallon paikka merkitään pallon viereen, ja valitun pallon omaava lyö ensimmäisen jatkolyönnin. Kaikki joukkueen jäsenet, myös ensimmäinen lyöjä, asettavat vuorollaan pallonsa yleisellä pelialueella enintään mailanmitan päähän merkitystä paikasta, ei kuitenkaan lähemmäksi lippua, ja suorittavat oman lyöntinsä.

Yleisen pelialueen määritelmä: Kentän yleinen pelialue käsittää koko kentän lukuun ottamatta pelattavan reiän tiiausaluetta, bunkkereita, estealueita ja pelattavan väylän viheriötä (Sääntö 2.2).

Mikäli peliä jatketaan estealueelta tai bunkkerista ensimmäinen lyöjä lyö pallon sen sijaintipaikalta. Muut jatkolyöntejä suorittavat asettavat pallon mahdollisimman lähelle merkittyä kohtaa.

Viheriöllä jatkolyöntejä suorittavat pelaajat asettavat pallon valitun pallon alkuperäiselle paikalle.

Jatkossa valitaan jälleen pelattava pallo, ja sama menettely jatkuu aina reikään saakka.

Viheriöllä ryhmän muut jäsenet eivät saa seisoa puttilinjalla pelaajan putatessa.

Huomiota scramblesta

Scramblesta on lukuisia eri versioita eikä mikään niistä ole virallinen. Varmista aina ennen scramble-kisaa, mitkä ovat kilpailun säännöt ja tasoitusjärjestelmä.

Texas Scramble on pelimuoto, jossa valitun pallon omistaja jättää sen kerran lyönnin väliin.